Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Αλήθειες


Αλήθειες που δεν παραδέχομαι ούτε καν στον εαυτό μου...  Νομίζω εν ώρα να κάμω έναν απολογισμό και κάποιες αλλαγές. Τι κάμνεις; Που πάεις; Εν είσαι σοβαρή! Ένα μάθημα! Ένα μάθημα τζαι εν εκατάφερες να το περάσεις. Άχρηστη! Άχρηστη! Σοβαρεύτου! Εν γίνεται να τα έχεις ούλλα έτοιμα! Ούτε να καρτεράς να περάσει η μπόρα πάντα οριακά.  Πρέπει να προσπαθήσεις! Τάραξε! Σήκου που την καρέκλα σου! Προχώρα! Δε το δρόμο! Εν θέλεις να καταλήξεις σε αδιέξοδο! Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου! Βάλε πείσμα, βάλε στόχους, κάμε όνειρα! Οι έρωτες σε μαράναν! Παλαβή! Κατέβα! Κατέβα που το σύννεφο! Άφηστες πεταλουδίτσες, τα λουλουδάκια, τα φεγγάρκα τζαι τες θάλασσες! Άχρηστη! Κατέβα! Σκάσε! Πήεννε έβρε δουλειά! Ότι να ‘ναι. Πέραστο μάθημα! Κάμε ότι χρειάζεται τζαι φύε για μεταπτυχιακό! Μεν μείνεις κλεισμένη στο καβούκι σου! Κάμε νέα πράματα! Ζήσε! Ηλίθια! Οι έρωτες σε μαράναν! Δκιό κουβέντες εν ξέρεις να γράψεις! Κάμνεις πως δκιαβάζεις τζαι βιβλία που ποττέ εν αθυμάσαι. Τάραξε! Ένεν ζωή τούτη που κάμνεις! Τεμπέλα! Έννα κατεβεί νομίζεις κανένας που τούτους ούλλους που ακούεις να σου έβρει δουλειά; Σήκου! Τάραξε! Κάμε κάτι! Παρπάτα! Αν συνεχίσεις έτσι έννα γίνεις στόκος! Φύε να δεις νέα πράματα! Πράματα τζαι θάμματα! Φύε! Τι κάμνεις δαμέ; Εν με βοηθάς...εν με βοηθάς! Λυπήθου την...λυπήθου την τη μάνα σου...εν αντροπή τόσων χρονών γαούρα όσον να της φυσάς μες τα μάθκια... Κανεί! Σήκου! Τάνα της! Εκατάλαβες το ότι εξελίσσεσαι σε τζείνους που περιπέζεις;  Τούτο θέλεις στη ζωή σου; Τούτο έχεις στο νου σου;  Πρέπει να αποδείξεις στον εαυτό σου πρώτα ότι αξίζεις! Πρέπει να αποδείξεις στους άλλους ότι αξίζεις! Κάμε περήφανη τη μάνα σου που έγινεν κομμάθκια να σε σπουδάσει.  Άφηστην να παίζει την δυνατή τζαι ότι αντέχει...ξέρει το ότι μέρα με τη μέρα σπάζει σε κομμάθκια που εν συναρμολογούνται ξανά.  Που τα τριανταπέντε της ασπρίσαν τα μαλλιά της.  Λυπήθου την... λυπήθου τον εαυτό σου! Ένεν ζωή τούτη για έναν νέο άνθρωπο! Πρέπει να κάμεις νέα πράματα. Για τον εαυτό σου πρώτα. Όι για το σύστημα. Κωλοσύστημα!  Μόνο αν έχεις πέντε σελίδες βιογραφικό τότε είσαι άξιος λόγου.  Ξύπνα τζαι τζείνη η μια εν με το ζόρι που φκαίνει! Εκούρασες με! Τάραξε!
Rocknrollheart μίσσιμου! Νάμπουν τούτη η μαλακία; Ζωύφιον να το κάμεις!  Ζωύφιο είσαι! Λάθος...λάθος... ούλλα έκαμες τα λάθος... τζαι παραδέχτου το ότι ήβρες τα ούλλα έτοιμα... κάμε κάτι! Ήθελες μου τζαι έρωτες! Επήρες το κοπελλούι στο λαιμό σου! Παλαβή! Παρέτα τζαι εν κάμνεις! Παρέτα!
Ούλλα φταίουν σου... γιατί εν το κατάλαβες που πριν ότι εσύ είσαι ο φταίχτης; Γιατί;  Εσύ πρέπει να αλλάξεις.  Πρέπει να αλλάξεις! Έφυες! Τζαι συγκεντρώθου! Φέρτα μίλια σου! Κανένας εν θα σε σώσει. Είσαι μόνη σου! Κανένας! Ακουεις; Αηδίασα σε! Αηδίασα σε! Τι νομίζεις ότι κάμνεις; Ξέρεις τι είσαι; Μια άχρηστη! Αν εμπορούσα ήταν να μου εδίουν τζαι δκιό ξεγυρισμένους πάτσους να φέρω τα μίλια μου!
Άτε κανεί! Δώκε μέσα τωρά! Με δύναμη! Τζαι ποττέ μεν υποτιμάς κανέναν, ούτε να εξυψώνεις... τζαι να στέκεσαι στο ύψος σου! Bitch! Game is on bitch!

        

20 σχόλια:

Πρασινάδα είπε...

Εν είμαι το κατάλληλο άτομο να έχω γνώμη, αλλάθα σου πω ότι είσαι πολλά σκληρή με τον εαυτό σου.Ουλλοι άνθρωποι είμαστε τζαι ούλλοι κάμνουμε λάθοι τζαι σωστά. Που τα λάθη μαθαίνουμε παραπάνω πράματα απο ότι που τα σωστά. Γι'αυτό τζαι τα λάθη εχουν την θέση τους στην ζωή. Δεχτου τα τζαι συμφιλιώθου με τζείνα τζαι συνεχισε την ζωή σου όπως θέλεις εσυ τζαι κανένας άλλος. :)

Xippasmeni είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με την Πρασ. Είσαι πολλά σκληρή με τον εαυτό σου. Μερικές φορές εν πιο εύκολο να συγκεντρωθούμε στα πράματα που εν μας αρέσκουν πάνω μας. Νομίζω να κάτσεις να σκεφτείς όλα τα πράματα που σου αρέσκουν πάνω σου, να είσαι πιό επιεικής με τον αυτό σου και σιγά σιγά θα αλλάξεις αυτά που δεν σου αρέσουν.

Know your weaknesses but also know your strenghts.. ειπεν μου κάποτε η αντβιζορ μου τζαι είχε απόλυτο δικαιο.

Ανώνυμος είπε...

Τα λάθη μας είναι για να μαθαίνουμε και να βελτιωνόμαστε. Χωρίς λάθη δεν πάμε πουθενά. Άλλωστε "ουδείς άσφαλτος" που λέει και η Λαίδη Άντζελα! :Ρ

Να αγαπάς τα λάθη σου και να τα αποδέχεσαι. Είναι στάση ζωής και λίγο δύσκολο να καταλάβει κανείς το νόημα του τραγουδιού του Τουρνά που λέει "για ό,τι έχω κάνει δε μετανιώνω" αλλά κρύβει πολλή σοφία μέσα της τούτη η φράση. Θα αναφερθώ εκτενέστερα επί του θέματος σε ανάρτηση στο μπλόγκ μου εν καιρώ

Ρόκα είπε...

@Γεια σου Πρασινάδα! Είσαι πολλά κατάλληλο άτομο, η αρφή μου αν με έβλεπε να κλαιω ήταν να γελά επείδή εν θα ήξερε πως να αντιδράσει. Και αν έβλεπε το ποστ ήταν να μου πει: ευτυχώς που το κατάλαβες. Πρώτη φορά έκατσα να τα δω τόσο σοβαρά τούτα που έγραψα, εβκήκαν μου αβίαστα με πολλά δάκρυα, τζαι ακόμα που το διαβάζω σήμερα πάλε θέλω να κλαίω... Εν πρέπει κάποτε να γίνουμε λίο σκληροί με τον εαυτό μας για να συνειδητοποιήσουμε μια τζαι καλή τι συμβαίνει; Πραγματικά το μόνο που μου έλειπε ήταν κάποιος να μου δώκει δκιό πάτσους! Ναι ένα προσπαθήσω να κάμω τζείνα που θέλω, απλά ο τελευταίος χρόνος επέρασε έτσι απλά χωρίς να κάμνω τίποτε τζαι επερίμενα! Μα τι περιμένω επιτέλους; ήταν πολλά άχρηστος χρόνος... Ευχαριστώ για τες συμβουλές σου. ενόμιζα ότι τα σχόλια στα μπλογκ εν θα με επηρέαζαν αλλά σε τούτη τη περίπτωση εσυγκινίσετε με τζαι οι τρεις σας. Ευχαριστώ!

Ρόκα είπε...

@Ξιπασμένη: Ναι Ξιπασμένη...τούτο θα κάμω. Θα αρχίσω που τα καλά, που τα θετικά, αν έχω... Μακάρι να παν ούλα καλά! Ευχαριστώ και εσένα για το σχόλιο σου και την συμβουλή σου! :)

Ρόκα είπε...

@Ινβίκτους: Λάθη ενός χρόνου μαύρα σαν την άσφαλτο. Α ρε λαίδη! αν δεν σε είχαμε και εσένα! Ναι...πρέπει να τα αποδεκτώ, και αν κάμω μια αρχή πιστεύκω έννα τα ξεπεράσω. Τζαι τον Τουρνά καταλάβω τον... Απλά τούτα ούλλα που έκαμνα τούτο το χρόνο (τίποτε δλδ) ένεν ότι τα σκέφτηκα τζαι έκαμα τα, ή ότι επέλεξα να τα κάμω. Ήρταν έτσι τζαι άφηκα τα όπως το χαζοπούλι (Παυλίδης).
Επίσης εν καλύτερα να μετανοιώνεις για κάτι που έκαμες παρά για κάτι που δεν έκαμες...μπορεί να εν λίο άσχετο με τη κουβέντα μας αλλά κολλά αλού! Ευχαριστω σε τζαι εσένα για τες συμβουλές σου! Να σαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Επίσης εν καλύτερα να μετανοιώνεις για κάτι που έκαμες παρά για κάτι που δεν έκαμες

Συμφωνώ και επαυξάνω!

Neerie είπε...

'Ηρτεν ποτζεί σπίτι σου η Ιβάνα πε μου?


Άκου να δεις κοπελιά, είμαι τζαι νάκκον πιο μεγάλη σου, μεν σε σκοτώνεις τόσον πολλά που τα τωρά, έσιεις τζαιρό να το κάμεις τούτο, εν θέλω να σε φοϊτσιάσω αλλά πολλά πιθανόν να κάμεις άλλα λάθη πιο μετά, shειρόττερα...

Μεν φρικάρεις, εν εντάξει-δικαιούσαι να χαλαρώσεις, δικαιούσαι να αφήκεις για λλίο το χρόνο να περάσει χωρίς να κάμεις κάτι ουσιαστικό, ή κάμνοντας τα θάλασσα, σημαίνει τη συγκεκριμένη περίοδο είshες ανάγκη να χαλαρώσεις, να ζήσεις κάποιες καταστάσεις... Το γεγονός ότι έρκεσαι να τες αξιολογείς μετά τζαι θέλεις να επανορθώσεις για τούτα τα πράματα, να κάμεις κάτι διαφορετικό σημαίνει ακριβώς αυτό: ότι δεν είσαι άχρηστη. Άχρηστη θα ήσουν αν δεν εκαταλάβαινες ότι δέννεν τούτα που θα σε βοηθήσουν. Αν δεν τα επερνούσες πώς θα προσέξεις μετά που κακοτοπιές?

Τζαι τα λάθη χρειάζουνται για να μάθουμε να προσέχουμε. Ακούμε για πολλά, αλλά εν μαθαίνουμε αν δεν πάθουμε συνήθως.

Χάτε, παρέτα τους πάτσους, πάρε αναπνοήν τζαι προχώρα, αργά τζαι σταθερά, να συνέλθεις πρώτα που το σοκ τζαι δε τί σε βοηθά να λειτουργάς πλέον.

Τζαι πέψε μου την Ιβάνα ποδά, έshει πλύμματα να κάμει.

Ρόκα είπε...

@Ινβίκτους: Αχ ντίαρ...έχουμεν δρόμο ακόμα...

kaisi είπε...

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.
Λες περασε ενας χρόνος χαμένος.
Τιποτα δεν ειναι χαμένο. Ολες οι καταστάσεις κατι μας διδάσκουν. Αρκεί να είμαστε ικανοι να πάρουμε μαθήματα. Εσύ προφανώς εισαι.
Η συνειδητοποίηση είναι το πρώτο βημα.
Αλλά "μην κλαις πανω απο το χυμένο γάλα". Πιας τον φλόκκον τζαι προχώρα.

Ρόκα είπε...

@Neerieeeeeee!!! Πόσο καλά με κάμνετε τζαι νοιώθω ούλλοι σας... εννα κλαμουριστώ πάλε! Αεις τα αστεία... θυμίζει μου τζαι εμένα σκηνικό με την Ιβάνα! Φακ.
Έχεις δίκιο Neerie...για την ηλικία και ότι μπορεί να έρτουν χειρότερα, με τον νου που κουβαλώ είμαι σίουρη! Πραγματικά καθησυχάζεις με... όντως ήταν σοκ το ψεσινό, αρνούμουν να τα αντιμετωπίσω τούτα ούλλα γιατί ήξερα ότι έχω λάθος... Ναι...αναπνοή... Ευχαριστώ!

Ρόκα είπε...

@Καισι: Καλώς την! Ειχα το ξεχάσει τζαι τούτο... τίποτε εν πάει χαμένο... μάλιστα κύριε...τζαι που τα πάντα μπορείς να μάθεις, να πάρεις κάτι. Ευχαριστώ σας ούλλους για τες συμβουλές σας... τωρά εν μου φαίνουνται ούλλα τόσο άπιαστα...
Θα προχωρήσω με τον φλόκκο μου σημαία!! :p Εννα τα καθαρίσω ούλλα! :)

H ΦΑΟΥΣΑ! είπε...

Etsi Bravo!! :)
Enna se parakolouthoumen aaa!!

Ρόκα είπε...

@Φάουσα: Τζαι αν μου κάμει τζαι κανένας τίποτε έννα σου φωνάξω να τον φάεις!:)

Ænima είπε...

Καλά έκαμες είπες τα και εκτονώθηκες άτε πάμε για άλλα τωρά, άλλα καλύτερα!! 'Ακουσες και γνώμες ωραίες και συμβουλές καλές. Πάντα εννά έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας :) Καλώς σε βρήκα.

Ρόκα είπε...

Γεια σου AEnima!! Καλώς όρισες! Εκτονώθηκα εν λεει τίποτε... Είδες ήντα καλά παιδκιά... :)

TwistedTool είπε...

Τζιαι παρέτα τούντη μαλακία!! Blogging ιμίsh! Ποιός είδεν χαΐριν που τούντο πράμαν το ψεύτικον;;

Το ππόιντ μου είναι ότι όσον σωστά τζιαι να είναι τούτα ούλλα για τα οποία σε κατηγορείς (που εσύ είσαι το καταλληλόττερο άτομο για να ξέρεις αν ισχύουν ή όι, τζιαι για να τα λαλείς μάλλον ισχύουν), ποττέ εν μπορούμε να κάμουμε τα πάντα σωστά. Τα κοάλα κάποτε, τα πάντα πολλά δύσκολα!

Οκκέι, με πιο απλά λόγια. Εκατάλαβες τα λάθη σου. Ξέρεις τι πρέπει να διορθώσεις. Προσπάθα με ούλλη σου τη δύναμη, αλλά να ξέρεις πως πάντα εννα υπάρχει κάτι που εν θα σε ικανοποιεί το πόσο σωστά ή καλά το κάμνεις. Τούτο εν το νόημα της ζωής: να έχουμε κάτι στο οποίο να θέλουμε να βελτιωνόμαστε. Άρα προσπάθεια, αυτογνωσία τζιαι παραπάνω προσπάθεια. Τζιαι χαμόγελο μέσα μέσα :)

Ρόκα είπε...

Twisteeeeeed!!!!! Αν είδες το μπλογκ μου εν μαλακίες που γράφω αλλά το χτεσινό ήταν ότι πρέπει νομίζω. Τζαι εκαθησυχάσαν με τα σχόλια όλων σας. Ευχαριστώ σε τζαι εσένα για τες συμβουλές σου, πολλά μεγάλη κουβέντα η αυτογνωσία...τζαι το χαμόγελο... :)

Ina είπε...

Well, τα υπόλοιπα είπαν τα οι προηγούμενοι. Μπορεί να σου φαίνονται όλα βουνό τώρα, δεν είναι όμως. Σκέψου τι θέλεις και ξεκινά με μικρά βήματα να πηγαίνεις προς τα εκεί, τα υπόλοιπα θα έρθουν/επιλυθούν στην πορεία.

Ρόκα είπε...

Γεια σου Ινα! Ναι αργά και σταθερά... Ευχαριστώ!